Zsírleszívás

Az istenek a nőknek fegyverül adták a szépséget. - Anakreón


Meg akar szabadulni a hasán – combján lerakódott makacs zsírpárnáktól…bőrét újra feszesnek szeretné látni?
P A L Zsírleszívás


Tájékoztató a zsírleszívás műtétről
A különböző testtájakon helyileg felszaporodott zsírszövet kontúreltérést okoz, és ez esztétikai valamint pszichés panaszokhoz vezethet. .Bár általában kisebb mennyiségű zsírszövet lokális lerakódásáról van szó, bizonyos testtájakon (pl. a has köldök alatti területe, a csípők, a comb külső része stb. ) szinte lehetetlen ettől a feleslegtől megszabadulni fogyókúra vagy torna által.

Eljárások
P A L Zsírleszívás
Ebben az esetben javasolt a zsírleszívás műtétje, ami a páciensnek nem tetsző arányok megváltoztatására szolgál a bőr alatti zsírszövet vastagságának csökkentésével. Mivel a zsírleszívás műtét lényege a testarányok és kontúr változtatása a zsírsejtek mennyiségének a csökkentésével, az eredmény hosszan tartó.

Kiknek ajánljuk az zsírleszívás műtétet?
Az zsírleszívás műtét a legideálisabb megoldás, ha pszichés zavarokat okoznak a hasán – combján makacsul lerakódott zsírpárnák

A zsírleszívás műtét lényege, hogy a helyileg felszaporodott bőralatti zsírszövetet vákuum segítségével eltávolítjuk, ezáltal vastagságát a környezetben lévő rétegvastagsághoz igazítjuk. A beavatkozást helyi érzéstelenítésben, nagyobb mennyiség eltávolítása esetén altatásban végezzük, a behatolás fél cm-es metszésekből történik a kívánt területnek megfelelően. A zsírleszívás legújabb módszere az úgynevezett hatásnövelt (PAL- Power Assisted Liposuction) vibrációs zsírleszívás, ami speciális készülék alkalmazásával sokkal kíméletesebbé és gyorsabbá teszi a műtétet mint a hagyományos módszer. Ennél a módszernél kisebb az erek sérülésének a veszélye, a fellépő vérveszteség és a műtét utáni megterhelés is.
Kíváncsi rá, hogy alkalmas lenne-e zsírleszívás műtétre?

A zsírleszívás műtéti sebfelszínnek megfelelően duzzanat, folyadékgyülem képződése, bevérzés fordulhat elő. Ennek elkerülésére, valamint a bőr egyenletes letapadása érdekében az első néhány napon jegelés, valamint négy héten át speciális, a beteg által a beavatkozás előtt felpróbált kompressziós ruha viselése szükséges. A zsírleszívás műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A beavatkozást követően a beteget rendszeresen kontrolláljuk, a további tennivalókat is ekkor beszéljük meg.

A zsírleszívás lehetséges szövődményei

A zsírleszívási beavatkozás szövődményei két csoportra oszthatók: egészségügyi és esztétikai komplikációkra.
Egészségügyi komplikációk: utóvérzés, gyulladás , duzzanat, savógyülem, bőrideg sérülés, bőrelhalás, zsírembólia , aneszteziologiai komplikációk. Ezek azonban - hála az orvostudomány fejlődésének - egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetők.
Esztétikai szövődmények: felületi kontúregyenetlenségek, bőrszín elváltozás, hegproblémák, aszimmetria. Ezek a szövődmények ismételt beavatkozással korrigálhatók.

Gyógyulási kilátások a zsírleszívás után

Mint említettük a zsírleszívás esetén a műtéti sebfelszín viszonylag nagy területet jelent, ezért a műtéti megterhelés sem elhanyagolható. A beavatkozás megterheli a szervezetet, gyengébb, aluszékonyabb lesz a megszokottnál. Feküdni nem szükséges, de sok pihenésre van szükség néhány napig. A zsírleszívás beavatkozást követően az érintett területen duzzanat, helyi fájdalom, nyomásérzékenység, bőralatti bevérzés jelentkezhet. A fájdalom általában néhány napig tart, egyszerű fájdalomcsillapító (Algopyrin, Donalgin, Cataflam) használatával uralható. A kialakult duzzanat, esetleg véraláfutás felszívódásához néhány hét szükséges, ez azonban nem jár fájdalommal, csak kék-zöld-sárga elszíneződést okoz. A fent leírtakból következik, hogy a végleges formát csak általában 6-8 héttel a zsírleszívás után nyerjük el. A zsírleszívás műtétnél kialakított forma megőrzéséhez a kompressziós ruha viselése elengedhetetlen.

A zsírleszívás eredménye akkor állandó, ha a testsúly változatlan marad. Hízás-fogyás természetesen a kezelt területeket is érinti, a kialakított arányok azonban nem változnak.

Kétségei és kérdései vannak még az zsírleszívás műtéttel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu