Szemhéjplasztika

„A szem a lélek tükre…”

Meg akar szabadulni szem környéki ráncaitól…arcát újra fiatalnak szeretné látni?

Tájékoztató a szemhéjplasztika műtétről
A szem környéke az arc kiemelt területe, a szemhéjak alább leírt problémái jelentősen befolyásolják az arcról érzett benyomást, már csekély változás is szembetűnő. Az itt megjelenő ráncok öregíthetik az arcot, és viszont, a műtéttel nagyon látványos fiatalodás érhető el.

A szemhéjplasztikai kezelésről
Szemhéjplasztikával leggyakrabban a szemhéjak bőrének korral bekövetkező meglazulását, ráncosodását, a szemhéjakon megjelenő táskákat szüntetjük meg. A szemhéjplasztikai műtét során a megnyúlt bőr feleslegét távolítjuk el, ezáltal a szemhéjak kisimulnak. A bőrfelesleg kialakulása gyakran társul úgynevezett „táskákkal”, amit a bőralatti zsírszövet kitüremkedése okoz a szemgödörből.
Az eredmény azonban nem tart egy életen keresztül, a szemhéjak meglazulása 10-12 év után ismét kialakulhat. Ha szükséges ilyenkor újabb szemhéjplasztikai műtét végezhető. A szemhéjplasztikai műtét ritkán szükséges 35 éves kor előtt, felső korhatára nincs. A páciensek között férfiak és nők egyaránt előfordulnak.

Kiknek ajánljuk az szemhéjplasztikai műtétet?
Az szemhéjplasztikai műtét a legideálisabb megoldás, ha pszichés zavarokat okoznak szeme körül megjelent ráncai!

A szemhéjplasztikai műtétet helyi érzstelenítésben végezzük, kivételes esetben vénás szedálással. Átlagos műtéti időtartam alsó-felső szemhéjplasztika együttes végzésekor 1,5-2 óra. A felső szemhéj esetén a műtéti metszés a szemhéj pereme felett az áthajlási ráncban fut, oldalfelé ívelten továbbhaladhat. Alul ez a heg közvetlenül a pillasor alatt fut 1-2 mm-rel, majd kifelé és lefelé kanyarodva még 10-12 mm-rel tovább folytatódik az egyik szarkaláb ránc vonalában. A műtéti hegek általában nem feltűnő vékony vonallal gyógyulnak.

A szemhéjplasztikai műtét végén a sebet finom tovafutó varratsorral zárjuk, és a szemhéjakat vékony ragasztócsíkokkal rögzítjük. A szemhéjplasztikai műtét után a szemhéjak elszíneződhetnek, duzzadtak lehetnek.

A szemhéjplasztikai műtét utáni teendők
Rövid pihenés és jegelés után a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Néhány napos pihenés általában elegendő, a páciensek ennyi idő után visszatérhetnek normál aktivitáshoz. Fájdalom általában nem jelentős, az első napokban enyhe fájdalomcsillapítóra használata megengedett.

A szemhéjplasztikai műtét lehetséges szövődményei
A szemüreg felé történő jelentősebb bevérzés nagyon ritka, de súlyos következményei lehetnek. A kötőhártya alatti bevérzés a szem piros elszíneződését okozza. Ez néhány hét alatt magától felszívódik. Nagyon ritka a műtéti terület gyulladása. Kóros hegképződés ritka, időben elhúzódó hegvörösség előfordulhat. Az alsó szemhéjplasztika kockázata, hogy a hegesedés folyamán kialakuló hegzsugorodás az alsó szemhéjat kifordítja, a kötőhártya irritációját, szemszárazságot okozva. A heg felpuhulásával általában ez megoldódik, ritkábban azonban újabb műtétet igényelhet.

Gyógyulás a szemhéjplasztikai műtét után
A szemhéjplasztikai műtét során esetlegesen kialakult bevérzés általában 1-2 hét alatt felszívódik. Napszemüveg viselése mellett hétköznapi aktivitás nem jelent megterhelést a páciensnek. A varratokat 5 nap múlva távolítjuk el. A szemhéjak esetenként 2-3 hétig még duzzadtabbak, a hegvonal piros lehet. A végleges eredmény több hét alatt alakul ki. Sajnos az évek múlásával a ráncosodás ritkán, kisebb mértékben újra kialakulhat, de ez szerencsére hosszú időt vesz igénybe.

Kétségei és kérdései vannak még az szemhéjplasztikai műtéttel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu