Orrplasztika

"Magamat kigúnyolom, ha kell. De hogy más mondja, azt nem tűröm el!" (Cyrano de Bergerac)

Nincs megelégedve orrának méretével vagy formájával? Nyerje vissza önbizalmát segítségünkkel!

Kinek ajánljuk az orrplasztikai műtétet?
Tájékoztató az orr plasztikai korrekciós műtétéről
Az orr az arc egyik leginkább szembeötlő része, ezért formai eltérései, zavaró elváltozásai súlyos pszichés problémát okozhatnak. Ezek az eltérések lehetnek méretbeli (túl nagy, kicsi), alaki (horgas, kampós, pisze, széles, ferde stb.) valamint funkcionális eltérések, amelyek többségét műtéti úton korrigálni lehet.

Az orrplasztikai műtét
A orrplasztikai műtétet általában helyi érzéstelenítésben végezzük, de végezhető altatásban is. A gyógyulás külső heg nélkül zajlik. Az orrplasztikai műtét lényege az orr csontos és porcos vázának a kívánt formára történő alakítása, és ennek a helyzetnek a rögzítése. A műtét végén az orrot kívülről gipszsínnel rögzítjük.

Kíváncsi rá, hogy alkalmas lenne-e orrplasztikai műtétre?

A gipszsínt egy-két hétig kell viselni. 2-3 napig helyi fájdalomra kell számítani, ami a szokásos fájdalomcsillapítókkal csökkenthető. Orrot fújni, hajolni nem szabad, mert az utóvérzést okozhat! Átmeneti kényelmetlenséget okoz, hogy az orrplasztikai műtéti területen kialakult duzzanat légzési nehezítettséget okoz, a levegőt szájon át tudja venni a beteg. Az orrplasztikai műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A gipszrögzítést a kontroll alkalmával, egy-két hét múlva távolítjuk el.

Az orrplasztikai műtét lehetséges szövődményei
Az orrplasztika műtétnek is vannak veszélyei, így pl. rossz hegesedés, utóvérzés, gyulladás, ideiglenes érzéskiesés, légzési nehezítettség, aszimmetria. Súlyosabb esetben előfordulhat bőrelhalás, ez azonban szerencsére igen ritka.

Az orrplasztika műtét gyógyulási kilátásai
Az orrplasztikai műtét után a helyi fájdalmon kívül a szemek körül duzzanat, véraláfutás jelentkezhet, ami az első 24 órában növekszik, majd 8-10 nap alatt felszívódik. A végleges forma fél-egy év után alakul ki.
Kétségei és kérdései vannak még az orrplasztikai műtéttel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

-
-
-
-
Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu