Mellnagyobbítás

Minden adott a tökéletes külsőhöz, csak a melleivel nem elégedett?
A kebel, a női szexualitás egyik fontos szimbóluma. A mell az a testrész, mellyel a nők, - szinte kivétel nélkül- előbb utóbb elégedetlenek lesznek…

Kiknek ajánljuk a mellnagyobbítást?
A mellnagyobbítás a legideálisabb megoldás, ha:
A mellei fejletlenek, kicsinek tartja őket. De a mellnagyobbítást ajánljuk akkor is, ha mellei alaki hibái, aszimmetriája, a mell bőrének megnyúlása pszichés panaszokat okoznak, ha mindezek kapcsán önbizalomvesztés alakul ki, esetleg rendellenességek a társkapcsolatok kialakításában. A mell felsorolt alaki eltérései jól korrigálhatók mellnagyobbítással, mellprotézis beültetésének segítségével.

Ma már a mellnagyobbítás nem tartozik az elérhetetlen vágyálmok kategóriájába...
A mellplasztikai beavatkozások közül a mellnagyobbítás áll a népszerűségi lista élén.

A mellnagyobbító műtétről:

A mellnagyobbító műtétet előzőleg kivizsgált betegen, altatásban, ritkábban helyi érzéstelenítésben végezzük. A megfelelő méretű protézist a mirigyállomány vagy a nagy mellizom alá ültetjük be. A mellnagyobbító műtéti behatolás történhet az emlő alatti redőben, a hónaljárok felől, vagy a bimbóudvaron át vezetett kb. 4 cm-es metszésből. A bőrt mindig plasztikai varrattal zárjuk.

Implantátumok mellnagyobbításhoz:
A mellnagyobbító műtétekhez, az 1960-as évek közepétől folyamatosan fejlesztett implantátumok tulajdonképpen folyékony szilikonnal, nagysűrűségű szilikon géllel (zselés implantátumok) vagy sóoldattal töltött rugalmas szilikon zacskók. Forma szerint gömbcikk formájú, vagy a természetes mellformát utánzó anatómiai protézisek léteznek. A mellnagyobbításhoz használatos protézisek sima, vagy texturált, azaz érdesített felszínűek lehetnek.

Mellnagyobbító műtét utáni teendők:
A mellnagyobbító műtét után rugalmas kötést kap a beteg, amit egy hétig kell viselni. Az első hét után ez a szoros kötés cserélhető rugalmas sportmelltartóra, amit további 5 hétig kell viselni annak érdekében, hogy a mellnagyobbító műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön a protézis. A varratokat 2 hét után távolítjuk el. A beavatkozás után 2-3 hétig feszítő érzés észlelhető, ez azonban néhány hét alatt megszűnik, a páciens megszokja a protézis okozta feszülést és súlytöbbletet. A mellnagyobbító műtét után a beteget rendszeresen kontrolláljuk.

A mellnagyobbítás kockázatai:
Minden sebészi beavatkozás, - így a mellnagyobbító műtét is- szövődménnyel járhat, amiről a páciensnek tudnia kell, és el kell fogadnia annak lehetőségét. Egyértelműen tisztázandó, hogy a mellnagyobbítás, tehát az implantáció nem egy életre szóló beavatkozás, annak időtartama az implantátum fajtájától, a műtéti körülményektől és a páciens egyéni hajlamától, életkörülményétől függ. Fontos megérteni, hogy teljesen kockázatmentesen nem lehet protézist alkalmazni. A mellnagyobbító műtéthez választott implantátum fajtájától függően az alább felsorolt komplikációk közül kis százalékban bármelyik előfordulhat.

  • Capsula zsugorodás
  • Kilyukadás, tónusvesztés
  • Gél szivárgás
  • Fertőzés
  • Egyéb szövődmények


Kétségei és kérdései vannak még a mellnagyobbítással kapcsolatban? Szívesen segítünk! kontur@konturplasztika.hu

-
-
Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu