Mellfelvarrás

Ha egy nőn csak bizonyos részleteket lehet dicsérni, például, hogy szép a haja, vagy gyönyörű a lába, az annyit jelent, hogy jaj de kár, hogy egészben nem gyönyörű. /Szilvási Lajos


Úgy érzi nem megfelelő formájúak és méretűek a mellei?
A kebel, a női szexualitás egyik fontos szimbóluma. A mell az a testrész, mellyel a nők, - szinte kivétel nélkül- előbb utóbb elégedetlenek lesznek…
Kiknek ajánljuk a mellkisebbítést vagy mellfelvarrást?
A mellkisebbítés vagy mellfelvarrás a legideálisabb megoldás, ha pszichés zavarokat okoznak az elváltozások illetve méretbeli problémák.


Tájékoztató az emlőplasztika műtétről ( mellfelvarrás, mellkisebbítés)
Mellplasztikai (mellkisebbítés, mellfellvarrás) műtétet különböző okok miatt végzünk, melyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • a mell alkati vagy egyéb okból bekövetkezett jelentős megnagyobbodása (hipertrófia), amely általános panaszokat is okozhat, pl. hátfájást, tartási rendellenességet stb.

Eljárások
Mellkisebbítés, Mellfelvarrás

  • a terhességet illetve szoptatást vagy nagymérvű fogyást követően az emlő bőre és mirigyállománya megereszkedik, jelentős mértékű ‘lógás‘ alakul ki, vagy
  • a két emlő különböző méretű és formájú.

Mindhárom felsorolt esztétikai elváltozás jelentős pszichés panaszokat okozhat, melyen könnyen túlteheti magát, ha a mellfelvarrás illetve mellkisebbítés mellett dönt!

A mellfelvarrásról illetve a mellkisebbítő műtétről:

A mellfelvarrást vagy a mellkisebbítő emlőplasztika műtétet altatásban végezzük. A műtét lényege az emlők alaki, méret- és helyzetbeli korrekciója. Amennyiben a két emlő különböző méretű , akkor a nagyobb emlő kisebbítése vagy a kisebb emlő prothesissel történő nagyobbítása jön szóba.

A mellek alak- és helyzetbeli korrekcióját az esetek túlnyomó többségében a megnyúlt, felesleges bőr eltávolításával és a mirigyállomány élettanihoz hasonló helyzetben való rögzítésével, úgynevezett ‘mellfelvarrással‘ érjük el. A műtét után hegvonal marad a bőrön: az emlők alsó áthajlásánál haránt irányú, egy erre merőleges függőleges metszésvonal a bimbóudvar és áthajlás között, valamint a bimbóudvar körüli metszés hege. A felsoroltak közül az alsó haránt irányú metszés kisebb fokú korrekció esetén elhagyható. Általában néhány napra kis szívócsövet kell behelyeznünk a műtét során.

Műtét után
A mellfelvarrás vagy mellkisebbítési műtét napján a beteg lehetőleg ne keljen fel. Másnap reggeltől fokozatosan lehet mozogni, felkelni, azonban emelni, hajolgatni ekkor sem tanácsos. A betegek általában 1-2 nap után hagyják el klinikát. Rugalmas kötést helyezünk fel a mellfelvarrás vagy mellkisebbítő műtét végén, ezt több napon át szükséges viselni. A későbbiekben ez felcserélhető szoros sportmelltartóra, amit további 1 hónapig tanácsos hordani. A mellfelvarrás vagy mellkisebbítő műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A mellfelvarrás vagy mellkisebbítő műtét után a beteget rendszeresen kontrolláljuk, a további utasításokat a kontrollok alkalmával adjuk.

Lehetséges szövődmények a mellfelvarrás vagy mellkisebbítés után:
A mellfelvarrás vagy mellkisebbítő műtéti beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás szövődményei:utóvérzés, gyulladás, azonban - hála az orvostudomány fejlődésének - egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetők. Ritka esetben az altatáshoz és mellfelvarrás vagy mellkisebbítő műtéthez kapcsolódó általános szövődmények fordulhatnak elő. Egyéni hajlamtól függően fokozott hegképződés, vaskos hipertrófiás vagy keloidos heg képződhet.

Mellfelvarrás vagy mellkisebbítés utáni gyógyulási kilátások:
Az első héten helyi fájdalom mindig kialakul, ami miatt általános fájdalomcsillapító ( Algopyrin, Donalgin, Cataflam) szedése szükséges lehet. A kórházi benntartózkodás 1-2 napnál általában nem több, a teljes gyógyulás 4-6 hétig tart. A végleges forma kialakulásáig néhány hónapot is várni kell. A műtéti hegek eleinte pirosak, majd fokozatosan elhalványodnak, ez a folyamat kb. egy évig tart. Az emlők bőre és a bimbók néhány hónapig érzéketlenebbek lehetnek, menstruációkor feszülést érezhet.

Szükséges megemlítenünk, hogy az évek múlásával a ‘felvarrt' emlő újra megereszkedhet, ami ismételt korrekciót igényelhet.

Kétségei és kérdései vannak még a mellfelvarrással-mellkisebbítéssel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

-
-
-
-
Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu