Kezelések

PIP implantátumokkal kapcsolatos tudnivalók
Tisztelt Páciensünk!
A rendelkezésünkre álló folyamatosan kapott, naprakész szakmai vélemények, valamint hatósági vizsgálatok eredményei alapján az alábbi információkat szeretnénk megosztani Önnel.
Előzmények: A PIP népszerű, a világon a harmadik legnagyobb implantátumgyártó volt évtizedeken át. Az egész világon bizalommal használták a PIP implantátumokat, mivel rendelkezett minden szükséges engedéllyel, ezen felül kiváló garanciális feltételeket ígért.
Közel 10 év után derült ki, hogy a PIP gyártó cég nem gyártási engedélyekben szereplő összetételű, hanem annál alacsonyabb minőségű alapanyagot használt fel. Tette ezt az évenkénti ellenőrzések kijátszásával, a hatóságok és vásárlók félrevezetésével. Mivel a gyártás nem az engedélyezett eljárás szerint történt, a termékei illegálisan kerültek forgalomba.
Az implantátumokkal kapcsolatos problémák kiderülésekor, még 2010-ben a francia, angol, ausztrál hatóságok kiterjedt vizsgálatokat végeztek. Ennek eredményeképpen igazolták, hogy az implantátum nem rákkeltő, nincs egészségkárosító hatása. A héj megrepedése esetén a töltőanyag a környezetre irritáló hatással bírhat, nyirokcsomó megnagyobbodást okozhat. A Franciaországban talált 8 daganatos betegség esetében nem igazoltak összefüggést az implantátumok és a daganat között.

Ennek ellenére, valószínűleg a kialakult pánikhelyzetet is figyelembe véve több ország szakhatóságai illetve plasztikai sebészeti társaságok ajánlják, hogy mindenki mérlegelje a megelőző jellegű eltávolítást. Ép implantátum esetében kötelező jellegű eltávolítást egyik szakhatóság sem rendelt el, csak a sérült vagy szivárgó implantátum eltávolítása szükséges. Ép implantátum esetében félévente kontrollt javasol.

A csalás kiderülésekor a gyárat bezárták és a bíróság elrendelte a felszámolását. Az egyedüli felelőst emiatt már nem lehet elérni, a garanciában vállalt kötelezettségét nem lehet számon kérni rajta. A biztosítója elhárítja a helytállást, mondván, hogy bűncselekményre, hamisításra a biztosítás nem érvényes.
A meghamisított gyártásért és a csalásért a gyárat terheli a felelősség, a felhasználó orvosok és klinikák jóhiszeműen, tudtukon kívül használtak nem megfelelő minőségű implantátumot.

Ennek a helyzetnek a legnagyobb áldozatai a páciensek, akik jelen pillanatban a műtétet végző orvosuktól kaphatnak a legtöbb segítséget.
Természetesen a műtétet végző orvos sem tudja átvállalni a gyár bűncselekményének a következményeit. Erkölcsi kötelességünk azonban mindennemű segítséget megadni a régi pácienseknek. Az ismételt műtétet önköltségen, munkadíj nélkül végezzük el. Egyes implantátumforgalmazók kedvezményes áron biztosítanak implantátumot PIP cserére.

Mindezeket a lehetőségeket a kontrollvizsgálaton, személyesen tudjuk legrészletesebben ismertetni. Készséggel állunk rendelkezésükre a megoldásban.

Budapest 2011-12-26
Kontur Klinika Kft., 1085 Budapest, Gyulai Pál u.2. tel: +36 1 2350780, +36 30 9424004, kontur@konturplasztika.hu

 

Kiknek ajánljuk a mellnagyobbítást?
A mellnagyobbítás a legideálisabb megoldás, ha:
A mellei fejletlenek, kicsinek tartja őket. De a mellnagyobbítást ajánljuk akkor is, ha mellei alaki hibái, aszimmetriája, a mell bőrének megnyúlása pszichés panaszokat okoznak, ha mindezek kapcsán önbizalomvesztés alakul ki, esetleg rendellenességek a társkapcsolatok kialakításában. A mell felsorolt alaki eltérései jól korrigálhatók mellnagyobbítással, mellprotézis beültetésének segítségével.

 

Úgy érzi nem megfelelő formájúak és méretűek a mellei?
A kebel, a női szexualitás egyik fontos szimbóluma. A mell az a testrész, mellyel a nők, - szinte kivétel nélkül- előbb utóbb elégedetlenek lesznek…
Kiknek ajánljuk a mellkisebbítést vagy mellfelvarrást?
A mellkisebbítés vagy mellfelvarrás a legideálisabb megoldás, ha pszichés zavarokat okoznak az elváltozások illetve méretbeli problémák.

 

Tájékoztató a zsírleszívás műtétről
A különböző testtájakon helyileg felszaporodott zsírszövet kontúreltérést okoz, és ez esztétikai valamint pszichés panaszokhoz vezethet. .Bár általában kisebb mennyiségű zsírszövet lokális lerakódásáról van szó, bizonyos testtájakon (pl. a has köldök alatti területe, a csípők, a comb külső része stb. ) szinte lehetetlen ettől a feleslegtől megszabadulni fogyókúra vagy torna által.

 

Smartlipo a fogyasztás forradalma...

A végleges, maradandó eredményt adó alakformáló kezelésekre fokozatosan növekvő igény tapasztalható napjainkban. A leglátványosabb eredményt adó klasszikus zsírleszívástól azonban a műtéttől való félelem miatt idegenkedünk, igen nagy elszántság kell ahhoz, hogy vállaljuk a vele járó kockázatot és megterhelést.

Ennek az áthidalására újabb és újabb fejlesztések jelennek meg a plasztikai sebészet kínálatában, végleges eredményt biztosítva, de kíméletes módon.

 

Tájékoztató a hasplasztika műtétről
A hasfal változásai leggyakrabban elhízás, elhízást követő fogyás, terhesség után maradt maradandó elváltozás, műtéti beavatkozások nyomán jönnek létre. A hason lokálisan kialakult bőr és zsírfelesleg nem csak esztétikai, hanem funkcionális panaszokat, gerincbántalmakat, az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, valamint psyches zavarokat is okozhat.

 

Hányszor nézett már a tükörbe? Hányszor kívánt csodát?

40 éves kor felett az arc középső és alsó része ereszkedésnek indul és emiatt a látvány miatt érezzük az idő múlását.

A forradalmian új Silhouette-Lift technikának köszönhetően azonban lehetőség nyílik visszakapni azt az arcot, azt a mosolyt, azt a frissességet, amit annyira hiányolunk. Mindezt megterhelő sebészi beavatkozás, altatás, kórházi benntartózkodás nélkül, rövid lábadozási idő mellett.

 

Tájékoztató az arc és nyak ránctalanító műtéteiről

Az arc és nyak bőrének öregedése, rugalmasságának elvesztése kifejezett ráncosodással járhat, ami esztétikai és pszichés panaszokat okozhat. A műtét célja a fiatalosabb, kellemesebb megjelenés visszaállítása.

 

Tájékoztató az ajakfeltöltés kezelésekről:
Az arcon a kor előrehaladtát jelző ráncok elsimítására, az arckontúr megváltoztatására valamint a keskeny ajkak megvastagítására szolgáló, egyszerű beavatkozás lényege, hogy a bőrbe, vagy bőr alá injekcióval speciális töltőanyaganyagot juttatunk be, ami a rácok alatt elhelyezkedve azokat kiemeli, kisimítja.Az egyszerű, néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el, a páciens nem esik ki a munkából.

 

Tájékoztató az ún. feltöltéses arc- és ajakformáló kezelésekről

Az arcon a kor előrehaladtát jelző ráncok elsimítására, az arckontúr megváltoztatására valamint a keskeny ajkak megvastagítására szolgáló, egyszerű beavatkozás lényege, hogy a bőrbe, vagy bőr alá injekcióval speciális töltőanyaganyagot juttatunk be, ami a rácok alatt elhelyezkedve azokat kiemeli, kisimítja. Az egyszerű, néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el, a páciens nem esik ki a munkából. Angol nyelvterületen speciális elnevezése a „lunch-time procedure”, azaz „ebédidőben végzett beavatkozás”, ami a gyors és egyszerű módszerre utal.

 

Mi a "Botox" ?
A Botox injekció a leggyorsabban növekvő tendenciát mutató kozmetikai kezelés napjainkban. A hétköznapi szóhasználatba Botox ránckezelés néven használt kifejezés a Clostridium Botulinum nevű baktérium által termelt fehérje kozmetikai alkalmazását jelenti. Ez a toxin csökkenti, vagy átmenetileg gátolja a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését, ezáltal az izmok felett lévő bőr nyugalmi helyzetében kisimul.

 

Tájékoztató a szemhéjplasztika műtétről
A szem környéke az arc kiemelt területe, a szemhéjak alább leírt problémái jelentősen befolyásolják az arcról érzett benyomást, már csekély változás is szembetűnő. Az itt megjelenő ráncok öregíthetik az arcot, és viszont, a műtéttel nagyon látványos fiatalodás érhető el.

 

Tájékoztató az orr plasztikai korrekciós műtétéről
Az orr az arc egyik leginkább szembeötlő része, ezért formai eltérései, zavaró elváltozásai súlyos pszichés problémát okozhatnak. Ezek az eltérések lehetnek méretbeli (túl nagy, kicsi), alaki (horgas, kampós, pisze, széles, ferde stb.) valamint funkcionális eltérések, amelyek többségét műtéti úton korrigálni lehet.

 

Tájékoztató a fülkagyló esztétikai műtéteiről
A fülkagyló veleszületett vagy szerzett deformitásai, alaki eltérései jelentős pszichés megterhelést okozhatnak a beteg számára. Ezek az eltérések lehetnek veleszületetten elálló fül szimmetrikusan vagy oldalkülönbséggel, formai különbségek a két fülkagyló között, sérülést követő maradandó deformáltság. Szerencsére a felsoroltak túlnyomó része viszonylag kis megterheléssel járó műtéttel korrigálható.

 
Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu