Hasplasztika

„Szép az, ami érdek nélkül tetszik.” - Immanuel Kant

Elégedetlen hasa formájával…újra laposnak és feszesnek szeretné hasát látni?

Tájékoztató a hasplasztika műtétről
A hasfal változásai leggyakrabban elhízás, elhízást követő fogyás, terhesség után maradt maradandó elváltozás, műtéti beavatkozások nyomán jönnek létre. A hason lokálisan kialakult bőr és zsírfelesleg nem csak esztétikai, hanem funkcionális panaszokat, gerincbántalmakat, az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, valamint psyches zavarokat is okozhat.

A hasplasztika magába foglalja a has területén végzett műtéteket, amelyek célja a bőrön, zsírszöveten és a hasfalon keletkezett elváltozások megszüntetése vagy helyreállítása. A hasplasztikai műtéti metszés ívelt vonalban a két csípőtövist összekötve a szeméremdomb feletti barázdában, rejtett helyen halad. A megereszkedett, esetenként striás bőrt a bőralatti zsírszövettel együtt eltávolítjuk. Amennyiben az egyenes hasizmok között kitágulást, hasfali vagy köldöksérvet észlelünk, azt ellátjuk. Ezután a köldököt eredeti helyének megfelelően rögzítjük. A sebet több rétegben plasztikai varrattal zárjuk. A hasplasztikai műtét végén nyomókötést illetve fűzőt helyezünk fel.

Kiknek ajánljuk az has plasztikai műtétet?
Az has plasztikai műtét a legideálisabb megoldás, ha hasának formájával való elégedetlensége pszichés zavarokat okoz Önnek!

A has plasztikai műtét utáni teendők
A hasplasztika után felhelyezett nyomókötés vagy fűző viselése feltétlenül szükséges 4-6 hétig. Szövődménymentes esetben a sebgyógyulás 2 hét. A műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A későbbiekben a beteget rendszeresen kontrolláljuk, a varratszedés, további utasítások ekkor történnek.

A has plasztikai műtét utáni lehetséges szövődmények
Valamely hasplasztikai beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás szövődményei:utóvérzés, gyulladás azonban - hála az orvostudomány fejlődésének - egyre ritkábbak, előfordulásuk esetén kezelhetők.

A szövődmények közül megemlítendő a savóképződés, műtét alatti vérvesztésből eredő gyengeség, aluszékonyság, sebfertőzés, a felületes bőridegek sérülése miatti érzészavar. Késői szövődmény lehet a hipertrófiás vagy keloidos heg.

A hasplasztikai műtétet követő napon a beteg felkelhet, ekkor kötéscsere, esetleg a drainek eltávolítása történik. A teherbírást fokozatosan nyeri vissza általában 2 hét alatt, a rugalmas haskötő viselése 4-6 hétig szükséges a letapadás elősegítésére.

Kétségei és kérdései vannak még a hasplasztikai műtéttel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

-
-
-
-
Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu