Fülplasztika

„Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.” Bret Easton Ellis

Nincs megelégedve fülének méretével vagy formájával? Nyerje vissza önbizalmát segítségünkkel!


Fülplasztika – fül korrekció
Tájékoztató a fülkagyló esztétikai műtéteiről
A fülkagyló veleszületett vagy szerzett deformitásai, alaki eltérései jelentős pszichés megterhelést okozhatnak a beteg számára. Ezek az eltérések lehetnek veleszületetten elálló fül szimmetrikusan vagy oldalkülönbséggel, formai különbségek a két fülkagyló között, sérülést követő maradandó deformáltság. Szerencsére a felsoroltak túlnyomó része viszonylag kis megterheléssel járó műtéttel korrigálható.

Kiknek ajánljuk az fülplasztikai műtétet?
Az fülplasztikai műtét a legideálisabb megoldás, ha pszichés zavarokat okoz nem megfelelő formájú vagy méretű füle…

A fülplasztikai műtét
A fülplasztikai műtétet helyi érzéstelenítésben, kisgyermeknél altatásban végezzük. Az injekció beadásakor feszítő-szúró fájdalommal jár, ez azonban pillanatok alatt megszűnik, a fülkagyló elérzéstelenedik. A beteg csak azt érzi, hogy a műtéti területen munka folyik. A fülplasztikai műtét közben az operáló orvos és beteg között a kommunikáció folyamatos és szokásos. A fülplasztikai műtét lényege, hogy a fülkagyló hátsó felszínén, rejtett helyen vezetett metszésen át a fülkagyló porcos vázát a megfelelő méretre és formára modelláljuk, azt a kialakított helyzetben rögzítjük, majd a bőrmetszést zárjuk. A műtét végén nyomókötést helyezünk fel.
Kíváncsi rá, hogy alkalmas lenne-e fülplasztikai műtétre?


A fülplasztikai Műtét utáni teendők
A fülplasztikai műtétnél beadott helyi érzéstelenítő hatása néhány órát tart, utána fokozatosan visszatér a fájdalom, ez azonban a szokásos fájdalomcsillapítókkal (Algopyrin, Donalgin, Antidolor) eredményesen csillapítható. A fülplasztikai műtét végén felhelyezett nyomókötést kb. 4 hétig szükséges viselni annak érdekében, hogy a fülkagyló porca a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön, a hegesedés így alakuljon ki. A fülplasztikai műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A későbbiekben a beteget rendszeresen kontrolláljuk, ezek alkalmával beszéljük meg a további tennivalókat. A varratokat 14 nap múlva távolítjuk el.

A fülplasztikai műtét lehetséges szövődményei
Valamely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás szövődményei lehetnek egészségügyi és esztétikai jellegűek.
Egészségügyi szövődmények:
A helyi érzéstelenítésre használt injekció az esetek kis részében rosszullétet, émelygést, hányást, szapora szívverést okozhat. A műtéti sebzés vonala legtöbbször szépen, vonalszerű heggel gyógyul, azonban ritkábban előfordulhat sebszétválás, sebgennyedés, utóvérzés vagy kóros hegburjánzás. A fülkagyló porcának vérellátása rendkívül rossz, emiatt a fülplasztikai műtétek legnagyobb kockázata a porcos állomány elhalása.
Esztétikai szövődmények:
Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy a két fülkagyló között minimális formai vagy méretbeli különbség maradhat.

Gyógyulási kilátások a fülplasztikai műtét után
A végleges forma a fülplasztikai műtétet követően csak néhány hét után alakul ki. Varratszedés után további 4 hétig éjszakára rugalmas fejpánt viselése javasolt. A fülplasztikai beavatkozást követően néhány napig általános fájdalomcsillapító szedése javasolt a komfortos műtét utáni időszak biztosítására.
Kétségei és kérdései vannak még az fülplasztikai műtéttel kapcsolatban? Szívesen segítünk!

kontur@konturplasztika.hu

Online időpont kérés
Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy konzultációs időponttal kapcsolatban!
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
AKCIÓS AJÁNLATOT KERES?

Arcmegújító
csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció

Online időpont kérés
NÉV:
E-MAIL:
TEL:
KOR:
Felíratkozik online hírlevelünkre?
Miért minket?
VIP luxus csomag Ingyenes plasztikai sebészeti konzultáció
1087 Budapest, Gyulai Pál út 2. | kontur[at]konturplasztika.hu